ANKARA / SİNCAN - Şehit Faruk Erarslanoğlu İlkokulu

"ZORBALIĞA HAYIR" OKUL PROJEMİZ

Günümüzde şiddet içerikli davranışlar önemli bir toplumsal sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Okullarda görülen akran zorbalığı olayları ise pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de giderek artmaktadır. Araştırmalar, akran zorbalığının çocuk ve ergenlerin psikolojik ve fiziksel sağlığını kısa ve uzun vadede olumsuz olarak etkilediğini göstermektedir. Bu nedenle, bu konuda yapılan çalışmaların sayısı gün geçtikçe artmakta, yeni eğitim politikaları hazırlanmakta ve farkındalık çalışmalarının ve önleyici müdahale programlarının geliştirilmesi büyük önem kazanmaktadır.

Okulumuzda da Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisimiz tarafından akran zorbalığının önlenmesi ve azaltılması hedeflenerek "ZORBALIĞA HAYIR" adlı bir okul projesi başlatılmıştır. Okul Psikolojik Danışmanlarımız Ayşenur ÇUBUK ve Aylin BAYRAKTAR'a bu önemli çalışmada başarılar dileriz.

Yayın: 01.03.2024 - Güncelleme: 04.03.2024 09:21 - Görüntülenme: 315