TÜM ANNELERİMİZE SEVGİ VE SAYGIYLA...

Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan Anneler Günü, tüm dünya annelerinin günü olarak kabul edilir.

Anneler günü, Philedelphia'da yaşayan Anna Jarvis adında bir genç kız ile başlar. Annesini ve babasını 3 yıl ara ile kaybeden Anna, annesinin vefatı bir türlü unutamaz. Anna, annesine olan sevgisini, minnetini ve özlemini dile getirmek için, annesinin ölüm yıldönümüne denk gelen mayıs ayının ikinci pazar gününü her yıl kutlamaya karar verir. Ardından başka çocukların da annelerine onlar hayattayken kıymet vermeleri gerektiğini hatırlatacak bir şeyler yapmak ister  ve Anneler Günü'nün tüm ülkede kutlanması için  devletin ileri gelenleriyle iletişime geçer. Bu istek, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi tarafından kabul görür  ve ilk kez Anneler Günü 1908 yılında kutlanır. Anneler Günü, ülkemizde ise 1955 yılından beri her mayıs ayının ikinci pazar gününde kutlanmaktadır.

Biz de evlatlarını sınırsız bir sevgiyle seven, yaşamımın hiçbir anında şefkatini esirgemeyen tüm annelerimizin anneler gününü en içten dileklerimizle kutlar; okul panomuzu hazırlayan Ayhan Sarıkaya öğretmenimize de çok teşekkür ederiz.

06-05-202206-05-2022

Yayın: 06.05.2022 - Güncelleme: 06.05.2022 12:28 - Görüntülenme: 170