ORMANLAR MİLLİ SERVETTİR...

Ormanların korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun, hem de dünyamızın önemli bir sorunlarından biridir. Bu nedenle  her yıl 21-26 Mart tarihleri arası ülkemizde "Orman Haftası" olarak kutlanırken; 27 Mart da tüm dünyada "Dünya  Orman Günü"olarak kutlanmaktadır.

Orman haftasında hem devlet eliyle hem de dernek, kurum, kuruluş ve şahıs olarak fidan dikimleri yapılır. Devlet tarafından belirlenen alanlar bu hafta içerisinde olmak üzere yılın belirli dönemlerinde ağaçlandırılır.

Ormanlarımız güzel ülkemizin akciğerleridir ve ne kadar çok ağaç dikersek gelecek nesillerimize de o kadar güzel bir ülke bırakabiliriz. Bunun için mevcut ağaçların dallarını kırmayalım, fidanları sarsmayalım. Ağaçları zararlı hayvanlardan koruyalım. Yeni fidanlar dikelim ve bu etkinliklerimizi yaşam boyu sürdürelim.

Okulumuzda daormanların önemine yaptığı panoyla dikkat çeken öğretmenimiz Betül Kaya'ya çok teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

25-03-2022

Yayın: 25.03.2022 - Güncelleme: 25.03.2022 16:03 - Görüntülenme: 1605