T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Şehit Faruk Erarslanoğlu İlkokulu

4/H SINIFINA YENİ eTWINNING PROJESİNDE BAŞARILAR...

  Okulumuz 4/H sınıfı, öğretmenleri Ayşe Kabaş rehberliğinde "World of Numbers"isimli yeni bir e-twinning projesine başladı.

  Oyun, çocuklar için eğlenceden daha fazlasını ifade eden bir uğraştır. Çünkü, yaşam oyunlarla biçimlenir ve anlam kazanır. Çocukların hayalleri rengarenk ve pırıl pırıldır. Onlar, hayallerini  oyunlarla, resimlerle anlatırlar. Bu nedenle  öğretmenlerin sınıflarda oynatacağı yaratıcı oyunlar, çocukların hayal güçlerinin harekete geçmesini ve iç danyalarını açmalarını sağlayacaktır.  Öğretmenler, müfredat doğrultusunda oynattıkları oyunlar vasıtasıyla öğrencilerin dış dünyayı nasıl algıladıklarını ve gelecekte dünyaya neler kazandırabileceklerini rahatlıkla görebileceklerdir. 

  Projede SCAMPER tekniği  kullanarak etkinlikler düzenlenecektir. Hem eğlenip hem de öğrenerek web2 araçlarını kullanan Z kuşağının, hayallerini gerçekleştirmesine rehberlik edilmek istenmektedir. Ancak amaç ürün geliştirmek değil, yaratıcılığı geliştirmektir. Öğrencinin belirleyeceği süreçte, önce nesneye sonra hikayeye, peri masalına ya da bir şiire odaklanmak mümkün olabilecektir. Bu şekilde öğrencilerimiz geleceğin yaşamını inşaa etmek için gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahip olacaklardır. 

  Biz de okulumuzdan projeye katılan  4/H sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Ayşe KABAŞ'a başarılar diliyoruz. 

04-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.04.2022 - Güncelleme: 04.04.2022 00:13 - Görüntülenme: 153
  Beğen | 1  kişi beğendi